Маунтинборд - не просто заместител на сноуборда - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Маунтинборд - не просто заместител на сноуборда
Автор: Георги Василев

За всички запалени сноубордисти лятото е скучен и безинтересен сезон. Началото на жегите означава oще шест месеца без възможност да се спускат по заснежените склонове на планините. Някои намират утеха като карат сърф или скейтборд. Но за съжаление усещането при тези спортове не може да се сравни с мекотата и контрола при сноуборда.

В началото на 90-те години сноуборд маниаци от Калифорния търсят начин да преборят лятната скука. Те прикрепват четири гуми за сноуборд дъска, посредством специално окачване, и започват да се спускат по тревистите склонове на ски пистите. Падането на трева, почва и чакъл се оказало доста болезнено, но спускането било доста пристрастяващо.

Така се ражда маунтинбордът. Наименованието му е дело на Джейсън Лий, който основава MBS Mountain Boards през 1993 г. Година по-късно компанията продава и първия си борд. Оттогава този спорт набира популярност и все повече хора откриват преимуществата му – маунтинбордът може да се кара при всякакви условия и по всяко време. Бордовете са доста груби и могат да маневрират по разнообразни терени - можете да ги видите по склоновете на планината, в дъртпаркове, скейтпаркове, по черни пътища или градски тротоари.

Научете повече за маунтинборда в галерията

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Kasiopeq Haralampieva, 12.08.2013 | 15:53
лудницааа
Работната пчела, 06.08.2013 | 13:28
поредния екстремен спорт , само за смелчаци :)
Абонирайте се за нашия бюлетин