Реклама / Ads
8| 7027 |07.02.2014 НОВИНИ

Пламна огънят на ХХII-те зимни олимпийски игри в Сочи

.
На препълннения стадион Фишт в Сочи руското знаме издигнаха петима космонавти. Започна парада на нациите, поведоха го гръцките спортисти по традиция. Грандиозното честване запона с гаф - при разтварянето на 5-те олимпийски кръга единият не успя да разцъфне.
 

Първата част на церемонията бе посветена на страната -домакин.Всяка буква от азбуката на Кирил и Методий бе представена със символи на руската култура.Последва второ действие на частта - "Гласовете на Русия" и операта "Княз Игор" на Бородин.Емблемата на игрите Любов полетя над красотите на Русия - Байкал, Камчатка...Пред нас от цветя разцъфнаха олимпийските кръгове. Президентът Владимир путин застана до президента на МОК томас Бах.

Спортистите излязоха за първи път от под земята от центъра на стадиона водени от маршали.

Българските представители на Олимпийските игри минаха тържествено в Парада на нациите, който е част от официалната церемония по откриването на Олимпиадата.

 

 

 

Знаменосец на България в скиорката Мария Киркова, която предвождаше 18 български състезатели. Българите са облечени в екипи с цветовете на националния ни флаг.

 

Оперната певица Анна Нетребко ще изпълни олимпийския химн. В шоуто ще участва и прима балерината на Маринския театър Уляна Лопаткина. По време на церемонията ще се проведе Парадът на нациите, а приветствено послание ще произнесе президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

 

На стадион "Фишт", който е с капацитет 40 000 зрители, ще бъде запален Олимпийският огън. Той ще гори до 23 февруари, когато е краят на Игрите. Скиорката Мария Киркова ще бъде знаменосец на българската делегация, която се състои от 18 състезатели. Русия се готви за събитието през последните шест години и половина. Това е най-скъпата Олимпиада в историята. Подготовката й е оценена на 51 млрд. долара.

 

Последното събитие от откриващата церемония е пристигането на олимпийския огън. Когато огънят пламне, Олимпиадата официално започва. Той ще гори през цялото време на Игрите и ще бъде загасен на закриването на 23 февруари.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5492 |09.01.2014 Пламнаха джиповете на депутат от ГЕРБ . 4| 5954 |27.12.2013 Къщата на Ревизоро пламна . 1| 5574 |15.11.2013 3 коли пламнаха за 1 нощ в Бургас . 4| 6440 |24.10.2013 Пламна кола на телевизия СКАТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads